Euskal Pastela | Euskal gastronomiako plater eta pintxo tipikoen errezetak | Turismoa Euskadi
Joan edukira

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Euskal Pastela

Elaborazioa:

Azukre, gurina, irina, gorringoak, limoi birrindura eta Cointreau zarrapadaz - honelako ordenan - nahasketa hanpatu bat lortu hagadun irabiagailua erabiliz. Molde biribil desmuntagarri bat gurina eta irinaz estali. Gero masa arin batekin estali eta hozten utzi. Beste aldetik, zenbait orejoi txikituak eta pasak pastel kremarekin nahastu. Mezkla hori lehen prestatutako moldean bota eta masa gehiagorekin estali. Pastela arrautza irabiatuz estaltzeko pintzel bat erabili eta tenperatura altura laberatu 45 minutuz.

Osagaiak

Arrautza bat 2 gorringo Azukrea 200 g Irina 250 g Gurina 200 g Limoi birrindura Cointreau Mahaspasak Orejoiak Pastel krema